Choď na obsah Choď na menu
 


5.kolo FHBL - Preview

17. 4. 2009
V sobotu 17.4 2009 sa odohrajú zápasy špiateho kola 1.FHBL. Šlágrom by sa mohlo stať meranie síl Jokeritu a Sv.Gorazd.

Sv.Gorazd - Revco Jokerit

  zapas   VS  Obrázok

Aj napriek tabuľkovému postaveniu a predchádzajúcemu debaklu od Lipa Teamu nastupujú "šašovia" z Jokeritu do stretnutia proti domácemu celku FHBL ako mierny favorit. Má Gorazd  na minuloročného finalistu pripravenú špeciálnu taktiku?

"V tomto zápase pôjde o veľa," myslí si hráč červeno-čiernych Ján Ivančík. "Prípadná výhra nám môže upevniť pozíciu v prvej päťke, takže je o čo bojovať. Súper sa určite bude snažiť vyhrať a o jeho kvalitách nepochybujeme, no prehrať sa nechystáme."

Ak si chce Jokerit v prebiehajúcej sezóne napraviť minuloročné sklamanie je najvyšší čas, aby prestal strácať body. Na druhej strane je tiež pravda, že Sv. Gorazd dvanáste miesto obhajovať nechce, jeho očakávania sú oveľa vyššie.

Papierový favorit: Jokerit

Hrací čas: 16.00

 


  Capitals - Suomi Chrenová

Obrázok  VS    Obrázok

Chrenová bude pravdepodobne chcieť zmierniť trpkú prehru z minulého kola a trápiaci sa Capitals by mohli byť vhodným objektom. Na druhej strane Chrenová ma na konte doposiaľ nulu, no jej zápasová dochádzka by mala byť v tomto dueli rozhodujúcim faktorom.

Papierový favorit: Suomi Chrenová

Hrací čas: 12.00

HBK Adler - HVTT Čermáň

Obrázok    VS  Obrázok

Adler v aktuálnej sezóne vyzerá neporaziteľne a jeho hráči svoju formu prezentovali jasne v predchádzajúcich štyroch stretnutiach. Čermáň háji tradičné pozície v strede tabuľky a jeho výhra vy bola istým prekvapením.

Papierový favorit: HBK Adler

Hrací čas: 13.00

 

Esá - HK 99 Raffales

Obrázok VS    Obrázok      

Esá sú zatiaľ posledné so štatistikou mínus jeden bod, čo o ich súčasnej forme hovorí jasnou rečou. Ich sobotňajší súper sa nebezpečne tlačí do najlepšej päťky, v ktorej by sa chcel umiestniť aj po konci tohto ročníka.

Papierový favorit: Raffales

Hrací čas: 14.00

 

Lipa Team - Vlci

    VS Obrázok

Neporaziteľný šampión s lipovým listom na hrudi aj naďalej valcuje všetko čo sa mu postaví do cesty. Ako skončí vlk po strete s parným valcom?

Papierový favorit: Lipa Team

 Hrací čas: 15.00

Belasí  - Zámski rangers

   Obrázok    VS Obrázok

Hostia z Nových Zámkou sa zatiaľ netvária ako na vrchole kariéry a ich výsledky hovoria podobnou rečou. Stretnutie sa však môže vyvinúť nečakane dramaticky, veď ide o boj ôsmeho s dvanástym.

Papierový favorit: Belasí

Hrací čas: 17.00

Team Coyotes - ARC Knights

    
Phoenix Coyotes   VS   Obrázok

Nováčik súťaže by si mal zgustnúť na "kojotoch", ktorých forma oproti minulým rokom značne upadla a ich pôsobenie v 1.FHBL je nevýdaným sklamaním. Nejde ani tak o umiestnenie v tabuľke a koniec koncov ani o výsledky ale morálka Coyotes prejavujúca sa návštevnosťou na zápasoch je veľmi slabá.

Papierový favorit: ARC Knights

Hrací čas: 18.00

Devils  - Tigri

zapas    VS   zapas

Tigri odohrali viaceré zápasi s "odretými ušami", veď i v tom poslednom, kde sa očakávalo, že budú bodovať nastúpili len vďaka ochote člena organizačného výboru Mariána Ševčíka.

Ani napriek tomu sa tímu nazvanému veľavravne aj "Gorazd B" nepodarilo zvíťaziť nad "kojotmi", kde body skutočne získať mohli a mali. Napriek všetkým predpokladom to vyzerá tak, že Tigri by s tomto ročníku nemuseli vypadnúť i keď sa o tom polemizuje už od začiatku sezóny. V 1.FHBL sú totiž aj viac trpiace kluby ako oni a ak neprešvihnú limit 4povolených kontumácií, ich zotrvanie je aj naďalej reálne. No takéto úvahy nechajme bokov, veď je len začiatok ročníka.

Duel s Devils by mala byť jednoznačná záležitosť, jediným lákadlom tohto stretnutia (ak sa vôbec odohrá) by mohla byť šanca ďalšej "dvadsiatky" v sieti Tigrov.

Papierový favorit: Devils

Hrací čas: 19.00

autor: exf

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

"zajimave" sa pise s u ;)

(gulash, 19. 4. 2009 16:52)

cize zaujimave ;)

zajimave

(taky ujo, 18. 4. 2009 10:21)

@Gorazd:Neprecenujete sa trosku?
@exf:Chcelo by to posilnit gramatiku. :D