Choď na obsah Choď na menu
 


1. Kolo FHBL - Preview

8. 3. 2009

V sobotu 14.marca sa rozbieha kolotoč Farskej hokejbalovej ligy. Všetky tímy odohrajú svoj prvý z tridsiatich majstrovských zápasov. Ako vyzerajú úvodné dvojice pre jedenásty ročník?

Sv.Gorazd  - Devils

zapas     VS  zapas

Oba celky sú dlhoročné stálice ligy. Množstvo skúseností a kvalitné kádre budú Obrázok pravdepodobné  garancie oku lahodiaceho hokejbalu, samozrejme, divácky pútavého.

Zatiaľ čo Gorazd sa v jubilejnom desiatom ročníku do play-off neprebojoval, "diablom" sa táto méta podarila a obsadili veľmi solídne piate miesto. Niet teda divu, že domáci celok čaká t vrdý oriešok. Práve pre minuloročné umiestnenie platí, že Devils by mali byť miernym favoritom.

"V tomto zápase zistíme aké sú naše kvality,"povedal pre gorazd.wbl.sk kapitán Gorazdu Pavol Jašo. "Ťažko povedať, ako zápas dopadne. Súper disponuje kvalitnými hráčmi, ktorí si dokážu dať milimetrovo presné nahrávky. Sú rýchli a technicky vysoko zdatní. "

 "Ak hráč povie ešte pred začiatkom zápasu, že aj tak prehráme, tak mu nato odpoviem že nech radšej nejde ani na ihrisko. S takýmto prístupom to nemá zmysel," povedal Jašo. "Chceme vyhrať a do konca sa nevzdáme. Najdôležitejšia je túžba vyhrať, no vždy treba aj zvážiť svoje kvality a nebyť naivný."

Papierový favorit: Devis

Hrací čas: 18.00

 

HVTT Čermáň  - Vlci

      Obrázok   VS  ???

Obhajca desiateho miesta proti ôsmemu. Azda sa ani nedá očakávať nič iné ako extrémne vyrovnaný súboj dvoch mužstiev, ktoré túto sezónu môžu odohrať ako tabuľkový susedia.

 

Papierový favorit: Vlci

Hrací čas: 12.00

HK 99 Raffales  - Zámski rangers

      ???   VS  Obrázok

V uplynulej sezóne tretí najlepší klub si zmeria sily s novozámockým celkom, ktorý obsadil siedmu priečku. Hoci sa dá očakávať, že pôjde o jednoznačnú záležitosť, "rangers" budú určite chcieť prekvapiť.

Papierový favorit: HK 99 Raffales

Hrací čas: 13.00

 

Belasí  - Revco Jokerit

      Obrázok   VS  Obrázok

V ďalšom stretnutí budú o tri body bojovať víťaz minuloročného play-out a porazený z finále play-off. Ďalší z kategórie jasných zápasov, alebo nečakaná dráma.

Papierový favorit: Revco Jokerit

Hrací čas: 14.00

 

HbK Adler Nitra  - Suomi Chrenová

      Obrázok   VS Obrázok

 

 

 Azda šláger kola, pretože pôjde o napätý boj až do konca a keďže ide o minuloročných účastníkov play-off, diváci by sa mali mať na čo pozerať.

Papierový favorit: Revco Jokerit

 Hrací čas: 15.00

Esá  - ARC Knights

      Obrázok   VS Obrázok

Nováčik verzus tesne zachránený. Aj tak by sa dal pomenovať súboj bývalej Pamy a tímu Esá. Kto vyťaží viac? Kto získa tri body? Prvoligové nadšenie a odhodlanie hovorí v prospech Knights, no skúsenosti sú na strane "domácich".

Papierový favorit: ARC Knights

Hrací čas: 16.00

Lipa Team  - Tigri

     
    VS zapas

 V tomto meraní síl by malo ísť skutočne o "jednohubku" v podaní favorita, no Tigri už neraz dokázali prečo sú nebezpeční. Agresívna hra a nové posily môžu byť zbraňou, ktorá veľkého favorita zaskočí.

Papierový favorit: Lipa Team

Hrací čas: 17.00

Capitals  - Coyotes

      Obrázok   VS Phoenix Coyotes

 Veľmi vyrovnaní súperi aj v desiatom ročníku tabuľkovo skončili bratsky jeden vedľa druhého. Toto stretnutie môže byť azda najvyrovnanejšie spomedzi všetkých zápasov prvého kola.

Papierový favorit: Nie je (Remiza)

Hrací čas: 19.00

autor: exf

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

no co?

(ja-no, 11. 3. 2009 7:24)

co hovorite, ako na tom sme? :D