Choď na obsah Choď na menu
 


13.kolo FHBL - Preview

9. 6. 2009
Tri kolá pred koncom jarnej časti si Sv.Gorazd zmeria sily s ťažkým súperom z Nových Zámkov. Devils sa o body pobijú s momentálne štvrtým tímom . gorazd.wbl.sk Vám prináša prehľad zápasov 13.kola.

Sv.Gorazd - Zámski rangers

zapas    VS Obrázok

Súboj ôsmeho s dvanástym bude jednoznačne patriť k najlepším duelom kola. Už neraz sme mali možnosť byť presvedčení, že "rangeri" si vedia výhru vydrieť aj od papierovo veľmi veľkých favoritov. Naposledy to dokázali proti Lipa Teamu, ktorému uchmatli všetky body tesne pred záverom stretnutia.

Posledné meranie síl týchto dvoch súperov skončilo pre Gorazd veľmi nešťastne. Ani nie tak kvôli výsledku ako preto, že prehra znamenala vypadnutie do spodnej časti tabuľky a hráčom Sv.Gorazd tak o chlp ušlo vysnívané play-off.

Papierový favorit: Sv.Gorazd

Hrací čas: 18.00

 

Suomi Chrenová - HK 99 Raffales
Obrázok  VS  Obrázok

Tento zápas by mohol mať až nečakane dobrý nádych. Suomi
v posledných kolách predvádza veľmi dobrý hokejbal, čo potvrdzuje aj jej tabuľkový posun. Nezadržateľne sa tlačí do prvej osmičky a hoci favoritom zostáva nebezpečný Raffales, prekvapenie môže byť na svete


Papierový favorit:
HK 99 Raffales

Hrací čas: 12.00

Capitals - Lipa Team

Obrázok    VS 

 

Capitals prežíva veľmi ťažkú sezónu a hoci ani Lipa nemá tento ročník práve ustlané na ružiach, ich pozície sú diametrálne odlišné. Ak chce tím s lipovým listom na hrudi zostať v boji o prvé miesto, respektíve aspoň v prvej trojici, busí jednoznačne vyhrať. Zaváhania tohto typu si nemôže dovoliť, no odhodlanie Capitals bude zrejmé. Dá sa očakávať, že mužstvo "z hlavného mesta" príde v dosť mizivom počte, no ak nechce klesnúť na predposlednú priečku, každý bod bude dobrý.

Papierový favorit: Lipa Team

Hrací čas: 13.00

  

Team Coyotes - Esá

    

Phoenix Coyotes   VS       Obrázok

Zaujímavý súboj o spodné priečky v tabuľke, predpokladá sa, že oba celky budú chcieť zabrať a čo najviac sa oddialiť od posledného miesta ligovej tabuľky. Tento raz je jasné, že jednému kádru sa to podarí. Otázne je, ktorému. Zatiaľ čo Esá svoje výkony stabilizovali a teraz už iba trpia kvôli nepodarenému úvodu sezóny, "kojoti" svoj rytmus ešte stále nenašli. Všetko bude závisieť od počtu v ktorom prídu, no ani tentoraz tím z púšte nebude kandidovať ako favorit.

Papierový favorit: Esá

Hrací čas: 14.00

 

 Devils - Hbk Adler Nitra

Obrázok    VSObrázok 


Šláfer kola ako vyšitý zrejme nebude mať núdzu o fanúšikov. Hrací čas, ktorý je jedným z najlepších určite priláka množstvo zvedavcov a súboj prvého zo štvrtým sa bude môcť začať.

Adler má za sebou celkom dobre rozbehnutú sezónu, no a o Devils sa to dá povedať dvojnásobne. "Diabli" potrebujú výhru ako soľ, pretože súboje o prvenstvo sú tento rok mimoriadne tuhé. Adler má na druhej strane taktiež svoje ciele a tie určite nie sú malé. Prvá štvorka je ako guláš, v ktorom sa stále niečo mieša. Lipa ukázala slabiny a "orli" by ich teraz s veľkou radosťou chceli posunúť minimálne o priečku nižšie. Goliáš v podobe Devils bude ale veľkou prekážkou.

Papierový favorit: Devils

 Hrací čas: 15.00

 Tigri Belasí

zapas       VS Obrázok

Nekonsolidované výkony "tigrov" v mnohých dueloch zachránili iba čestní hráči. Aj tento súboj stále čaká, či bude mať dvoch bojujúcich. Napriek podceňovaniu však Tigri už raz zvíťazili a ich boje o záchranu stále nemusia byť márne.

Papierový favorit: Belasí

Hrací čas: 16.00

ARC Knights - HVTT Čermáň
    
Obrázok   VS   Obrázok

Veľmi pútavý duel by mali predviesť aj tieto dve družstvá. HVTT sú zatiaľ najpríjemnejším prekvapením jari a takisto "čiernym koňom" tohto ročníka. "Rytieri", ktorí si zatiaľ stále odkrúcajú prvoligovú premiéru tiež nepodávajú najhoršie výkony a ich tabuľkové postavenie je viac, než úcty a rešpektuhodné.

Vštko je teda stále otvorené a očakáva sa kvalitný hokejbal, hodný prvej šestky. Možno tento zápas zamieša karty na najvyšších pozíciách a možno sa bude meniť stred tabuľky. Jedna z týchto prognóz sa naplní. Otázne je, ktorá.

Papierový favorit: HVTT Čermáň

Hrací čas: 17.00

Revco Jokerit - Vlci 

Obrázok    VS   Obrázok

Revco patrí tento rok k najväčším sklamaniam sezóny. Či sa podarí minuloročnému finalistovi vyškriabať medzi elitu je síce otázne, no aktuálna sezóna oranžovým zatiaľ vôbec nevychádza.

Vlci dokázali potrápiť nejedného favorita a inak tomu nebude ani teraz. Ťažké boje môžu skončiť akokoľvek, no tabuľka hovorí, že favorit je jasný.

Papierový favorit: Revco Jokerit

Hrací čas: 19.00

 

Ak by sa aspoň niektorá z prognóznych prehier ARC alebo nebodaj Revca naplnila, Sv.Gorazd by mal dvere k vyšším priečkam dokorán otvorené. Podmienkou ale zostáva výhra nad hosťami z Nových Zámkov.

autor: exf

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.